Blog
  • Main page
15
03
2018

“No m’indica bé” vs “No es deixa portar”

Segur que alguna vegada has vist ballar una parella que t’ha deixat amb la boca oberta. Els moviments sincronitzats entre els dos, la coordinació dels seus cossos, la musicalitat a flor de pell. És que s’han estudiat la coreografia? És que ho assagen a diari? És que simplement tenen talent i són d’un altre món? Segurament no. Segurament, el que tenen és que saben conduir i deixar-se guiar. Està clar que no s’aprèn d’un dia per l’altre. Com que tots hem patit algun ball “incòmode” amb algú altre, desitjant que acabi la cançó, us deixem petits trucs que us poden ajudar tant si sou dels que conduïu com dels que us deixeu guiar.

Per als que “us deixeu guiar” (followers):

  • No donis res per suposat. Si la teva parella sempre fa 2 bàsics-1 volta-2 bàsics-aquell pas que tant li agrada-2 bàsics…No donis per suposat que sempre ho ha de fer així. Deixa que provi a combinar els passos, que inverteixi l’ordre de les figures, que intenti fer aquell pas que encara no li surt però quasi quasi ja el té…Has d’estar atent/a constantment a veure què farà després.
  • Paciència, paciència. Ser “el que condueix”(leader) no és gens fàcil. No només ha de tenir clar el pas que vol fer i enrecordar-se de l’execució, sinó que a més s’ha de saber el teu pas i conèixer com conduir-te per a que el facis. Per tant, no és gens fàcil. Al principi hauràs de tenir una mica de paciència i esperar una mica entre figures/passos, però és la única manera que el leader té per aprendre. Aquesta paciència és una inversió. Veuràs que de seguida agafarà més agilitat i coordinació.
  • Sigues suau, però sense passar-te. El fet de no saber quin pas vindrà després i de saber “que m’he de deixar guiar”, sovint ens fa estar tensos/es. “Keep calm”, agafa aire i respira. Posar els braços forts i pesats només complicarà la conducció, però compte també de no passar-te de fluix/a. Pren una posició corporal correcta, amb l’esquena recta, els braços amb tensió “activa” (tensió justa per a respondre a la conducció del leader).
  • 1 objectiu: estar atent/a a la parella. Durant tot el ball, només has de preocupar-te d’entendre el que t’està guiant el leader i fer els passos que corresponen. No intentis lluir-te per tu mateix/a. Si entens tot el que et guia, llavors podreu començar a lluir-vos tots dos.

Per als que “conduïu” (leaders):

  • Primer de tot, calibrar el nivell. Començar a fer totes les figures i passos complicats que tens al cap, només servirá per espantar al follower i se senti incòmode durant tot el ball. No has de demostrar res a ningú. Comença per passos fàcils i comprova com respon al que li estàs guiant. Poc a poc pots anar “jugant” i augmentant el nivell.
  • Sigues suau. La teva parella no és com un joc de la “play”, on toques certs botons i respon instantàniament. Procura anticipar els moviments, marcar els passos amb suficient temps per a que tingui temps d’entendre-ho. Pensa que la figura la indiques tu però l’ha de ballar el/la follower. No empenyis ni forcis, sigues suau.
  • És important crear un clima tranquil i càlid entre els dos. Posar bona cara, somriure, no posar mala cara si no et segueix. La calma i el bon rotllo entre els dos farà que l’energia flueixi i tot el ball sigui més fàcil.

Esperem que aquests petits detalls et puguin ajudar a la pista de ball. Recorda, que el més important és practicar-ho molt!

author: Ester Robles

Comment
3
Titi

Molt bons consells Ester. Ara a posar en pràctica, i amb una mica de paciencia i entrenament, segur que s’aconsegueix.

Rosa

Difícil el que proposés però es que hauríem de saber fer
Has deixat molt clar mana l home

Julián

Gracies per les indicacions
Peto.net, Juli

Leave a reply