Blog
  • Main page
01
09
2018

Més que una extraescolar

És comú buscar activitats per a que els nostres fills/es puguin fer després de l’escola. No només busquem activitats per a que s’ho passin bé o esbargir-se, sinó també que complementin el seu aprenentatge i el seu creixement personal i psicològic.

L’hora de la recerca de les extraescolars…sabem que és un caos. Que quadrin amb els nostres horaris, que li agradi, que no sigui gaire car, que aprengui a fer alguna cosa diferent…

Per què inscriure’l/inscriure-la a ballar?

  • Perquè és una activitat que combina al 50% art i moviment.

Estem acostumats a activitats que només treballen una disciplina: o la música, o l’esport, per exemple. El ball combina ambdues disciplines al 50%. Els nens i nenes aprenen a compaginar una acció física (el moviment del cos) amb una acció sensorial (escoltar i sentir la música). La música, a part de ser una pauta rítmica, ens transmet un munt de sensacions i sentiments depenent de la seva melodia i cadència.

  • Perquè aprèn a moure’s segons una pauta musical.

A part d’aprendre a moure les diferents parts del cos i a coordinar-les, el poder del ball és entendre a fer-ho seguint una pauta rítmica. Això millora la coordinació, l’agilitat, l’elasticitat, la potència física i el control del propi cos en general.

  • Perquè desperta i motiva la sensibilitat.

Vivim en un món ple d’estrès, i també ho és per als nens/es. Sempre anem amb presses i poc temps tenim per dedicar-ho a l’art. Cal cercar una activitat que deixi al nen/a espai per conèixer quina és la seva sensibilitat i com entén i sent la música. Deixar-se portar i passar-s’ho bé. Aprendre passos que lliguen amb aquella cançó que tant sent a la televisió o la ràdio i que canta tot el dia.

  • Perquè aprèn de manera individual i formant part d’un col·lectiu.

No només s’aprèn a moure’s un mateix i a ballar al ritme de la música, sinó també a fer-ho amb el grup o amb la parella (en el cas de ball esportiu). S’aprèn a treballar en equip i es valora la millora no només individual sinó de l’equip sencer.

  • Perquè es treballa amb un objectiu.

L’esforç d’aprendre’s una coreografia, coordinar-se amb els companys, assajar-ho moltes vegades fins que surti bé…té la seva recompensa! Posar-se guapos/es, ballar davant de la família i amics i ensenyar el que han après i com de bé ho fan. I per a qui li costi una mica això de ballar davant de la gent, és una teràpia molt bona per treure’s la vergonya de sobre. El primer dia d’espectacle, costarà, però tot anirà bé i això servirà per prendre confiança en un mateix. Segur que la propera actuació passarà amb menys nervis que la primera.

  • Perquè aporta molts beneficis, i no només físics.

Hi ha estudis que demostren la gran quantitat de beneficis que aporta la dansa i no només a nivell físic: ajuda a la creació d’endorfines, millora l’estat d’ànim, millora la relació amb altres persones, millora l’empatia i la sensibilitat, és un aprenentatge d’autosuperació, de constancia, de treball dia a dia per assolir un objectiu.

Segur que si ja balles i estàs llegint aquestes línies, saps que el ball encara té més beneficis. No ho dubtis. Ballar, és tot un món. I és un món carregat de felicitat.

 

author: Ester Robles

Comment
0

Leave a reply