Blog
  • Main page

Consells per aprofitar les teves classes de ball

12.08.2017

No et copiïss dels altres

Has d’aprendre per tu mateix. Això significa que has de ser capaç primer de tot d’aprendre el procés d’execució d’allò que t’han ensenyat i, posteriorment, memoritzar-ho. Aquest és un procés individual. Evita fixar-te en el que fan els teus companys i copiar els seus passos.

El professor no és endeví

Pot ser que no hagis entès un pas o figura i que siguis l’únic que ho sàpiga. Aparentment pot ser que vagis ballant el que et diuen però realment no has entès el procés del que estàs fent. Pregunta al teu professor pel teu dubte, demana-li que torni a repetir-ho o a explicar-ho. Les classes estan fetes per aprendre a ballar així que qualsevol pregunta és benvinguda. Segur que la teva pregunta afavorirà a algú més que encara no ho ha entès al igual que tu o bé ajudaràs a la resta a repassar-ho una vegada més.

No llancis la tovallola

Hi haurà dies que estaràs espès. Hi haurà dies que no seràs capaç de fer dos passos seguits bé. Hi haurà figures que et semblarà impossibles d’aprendre per moltes classes que facis. Hi haurà dies que no entenguis res. Tot i així, no has de rentir-te. El procés d’aprenentatge no és físic sinó mental. El teu cervell ha d’aprendre el que t’ensenyen per després enviar l’ordre als teus peus, cames, braços…per executar-ho. Un cop ho has après, el que necessitaràs és repetir-ho diverses vegades per a que “qualli”, assentar els coneixements i millorar la coordinació. Hi haurà dies que necessitis repetir-ho 10 vegades i d’altres simplement 2. Potser el teu company de classe necessita fer-ho 50 vegades més que tu o bé amb la meitat en té suficient. Cadascú té el seu procés d’aprenentatge i precisa el seu temps. El procés és personal. I si avuí no surt, potser et surti a la propera classe.

Intenta venir a totes les classes

Encara que segueixis bé el ritme de les classes no és aconsellable perdre’n cap. Està clar que alguna vegada no podràs venir per algun motiu de pes, però evita faltar a classe si no et ve de gust, si fa mal temps, si potser arribes 5 minuts tard…T’has de comprometre amb tu mateix i amb el teu grup de companys. Si estàs acostumar a anar a classe 1 vegada a la setmana, això significa que reps informació/repasses cada 7 dies. Si faltes a una classe hauràs allargat el període a 14 dies sense ballar. Això és el doble de temps i pot ser que hagis oblidar algunes de les coses que t’hagin explicat. Significa que mentre els teus companus vagin per la tercera classe, tu encara estaràs recordant el que vas fer a la primera. Això no només és perjudicial per a tu, que aprendràs més lent, sinó també per al teu grup de companys que es veuran afectats.

Atreveix-te amb els canvis de parella!

Pot ser que la dinàmica de la teva classe sigui “rotar”, és a dir canviar de parella cada poc temps. En un primer moment, és possible que tinguis vergonya o inseguretat i fins i tot que diguis que prefereixes ballar només amb la teva parella. Canviar de parella és molt més que agafar-se a una altra persona. Aprendràs molt de cada canvi que facis: diferents maneres de portar/deixar-se portar, aprendràs dels teus errors i dels de la parella, veuràs diverses maneres i estils de fer la mateixa figura…i sobretot, t’ho passaràs pipa! Veuràs que la classe encara és més divertida amb els canvis de parella.

author: Ester Robles

Comment
0

Leave a reply