Salsa

Salsa

60

minutes

Level: Normal
Limit of participants
Trainers:

Amb origen al Carib, l’estil musical conegut com a “salsa” és el resultat de la fusió que es va dur a terme, als Estats Units, des del primer terç del segle XX fins als anys setanta.

 

La salsa com a ball presenta moltes variants. Això ha donat lloc a diferents formes de ball, tot i que totes es denominen “salsa”. Les més populars són l’estil New York, el Mambo o l’estil de Puerto Rico (que es balla a contratemps o al temps 2), l’estil L.A. (propi de les produccions cinematogràfiques, busca l’espectacle i el virtuosisme), l’estil cubà (el ball que es desenvolupa formant un cercle) i molts més.

 

Qui desitgi aprendre salsa ha de prendre paciència doncs és una tècnica que requereix temps i pràctica. Les classes es basen en quatre elements: els passos bàsics, el ritme, el temps i el ball en parella.

 

Per poder executar-los correctament és necessari que els ballarins portin roba còmoda, que no dificulti els moviments. És a dir, res de faldilles ajustades per a les dones ni mànigues llargues als homes. Totes dues coses podrien complicar el ball de la parella.

NIVELLS

 

Iniciació: Per a aquells que no hagin ballat mai, comença des de 0 i aprèn els primers passos de la salsa.

Intermig: Aquest nivell està destinat a aquells que ja hagin passat per un curs d’iniciació i saben els passos bàsics.

Avançat: Per a aquells que porten més de dos anys ballant i dominen els passos bàsics de la salsa.

Horarios

Salsa en línia

La Salsa en línia prové de New York, Los Ángeles i Puerto Rico. També se la coneix com “salsa estilo New York”, “salsa LA” i “salsa puertorriqueña”. Cadascuna d’aquestes tres branques té la seva particularitat, però totes comparteixen el pas bàsic que s’executa fundamentalment en parella i de forma lineal. Això significa que el ball desenvolupa les seves figures sobre una línia imaginària.

 

Igual que la salsa cubana, la salsa en línia és rítmica, festiva, divertida i es dóna èmfasi a la caracterització dels rols de noi i de noia.

Salsa Cubana

La Salsa Cubana també és coneguda com “salsa estilo cubano”, “salsa a lo cubano” o “salsa casino”. Es balla normalment en format de roda, formant el que es coneix com “Rueda Cubana“, o bé en parelles per separat. És un estil de ball vistós, en certa manera juganer, rítmic i animat, que bàsicament es caracteritza per tenir voltes i passos amb noms relacionats amb l’estil com “cubanito”.

 

Tant el ball com la música cubana són expressions musicals llatino-americanes, especialment riques en ritme, melodia i harmonia. Han rebut des dels seus inicis influències de diferents cultures. És una música mestissa, un ball mestís, com mestissos són el “son montuno”, la “guaracha” i la “timba cubana”.

DillunsDimartsDimecresDijousDivendresDissabteDiumenge
19:00
-
20:00
Pasos libres
19:30
-
20:30
Javier Rica
20:00
-
21:00
Bachata Iniciació
20:30
-
21:30
Javier Rica
Salsa Intermig
20:30
-
21:30
Javier Rica
Salsa Iniciació
20:30
-
21:30
Alberto Rica
21:00
-
22:00
Salsa Iniciació
21:30
-
22:30
Javier Rica
Bachata Intermig
21:30
-
22:30
Javier Rica
Bachata Iniciació
21:30
-
22:30
Alberto Rica