Ball Esportiu

Ball Esportiu

60

minutes

Level: Easy
Limit of participants
Trainers:

Del perfeccionament i l’estudi dels ball de saló ha sorgit una activitat esportiva: el ball esportiu i de competició. La seva tècnica és fruit d’una llarga tradició internacional i comporta un elevat grau d’exercici físic així com un important component artístic.

A principis del segle XX es van celebrar a Europa les primeres competicions de ball social, des de llavors va ser regularitzat i es van crear diferents institucions nacionals i mundials. Al 1936 es va celebrar el primer campionat del món de Ball de Saló a Alemanya, amb 15 nacionalitats de 3 continents diferents.

Avuí dia, la federació internacional (WDSF) compta amb més de 90 països dels 5 continents, on igual que al nostre país, a la majoria d’ells el ball esportiu és reconegut com a esport i fins i tot en alguns com a esport olímpic.

Com a modalitats principals existeixen:

Standard
Vals Anglès
Tango
Vals Vienès
Slow Fox
Quick Step

Llatins
Samba
Cha Cha Cha
Rumba
Paso Doble
Jive

També existeixen altres modalitats que s’estan incorporant a la federació internacional (WDSF) com ara el ball en cadira de rodes (Wheelchair), en formació o entre ballarins del mateix sexe (SameSex), i un bon número de disciplines que segueix ascendint cada any.