Ball Esportiu Junior

Ball Esportiu Junior

60

minutes

Level: Easy
Limit of participants
Trainers:

Des del SIBIEM apostem per la modalitat de Ball Esportiu Junior: Balls de Saló per a nens i nenes (en parella).

Una bona manera d’iniciar als més petits en el món del ball. Altres modalitats utilitzen només un estil de música o pauta rítmica. Dins del ball esportiu hi trobem molts ritmes diferents: samba, cha-cha-cha, rumba, pasodoble, jive, vals anglès, tango, vals vienès, slowfox i quickstep. Cada ball té les seves particularitats, la seva cadència musical, precisa d’una emoció-sensibilitat diferent, alguns es practiquen amb moviments més ràpids i impactants, d’altres amb moviments més suaus i harmònics…Els nens i nenes aprendran a diferenciar els diversos balls i a moure’s seguint cadascun dels seus ritmes.


Els alumnes desenvoluparan/milloraran la seva coordinació, la confiança en sí mateixos, el treball en equip, el treball en parella, la sincronització de moviments, la memorització de seqüències…tot això alhora que realitzen exercici físic.

BALL ESPORTIU

Del perfeccionament i l’estudi dels ball de saló ha sorgit una activitat esportiva: el ball esportiu i de competició. La seva tècnica és fruit d’una llarga tradició internacional i comporta un elevat grau d’exercici físic així com un important component artístic.

A principis del segle XX es van celebrar a Europa les primeres competicions de ball social, des de llavors va ser regularitzat i es van crear diferents institucions nacionals i mundials. Al 1936 es va celebrar el primer campionat del món de Ball de Saló a Alemanya, amb 15 nacionalitats de 3 continents diferents.

Avuí dia, la federació internacional (WDSF) compta amb més de 90 països dels 5 continents, on igual que al nostre país, a la majoria d’ells el ball esportiu és reconegut com a esport i fins i tot en alguns com a esport olímpic.

Com a modalitats principals existeixen:

Standard
Vals Anglès
Tango
Vals Vienès
Slow Fox
Quick Step

Llatins
Samba
Cha Cha Cha
Rumba
Paso Doble
Jive

També existeixen altres modalitats que s’estan incorporant a la federació internacional (WDSF) com ara el ball en cadira de rodes (Wheelchair), en formació o entre ballarins del mateix sexe (SameSex), i un bon número de disciplines que segueix ascendint cada any.